Islendingen Unnar Gíslí Sigurdmunsson har under artistnavnet Júníus Meyvant gitt ut en LP, en EP og noen singler før han nå slipper sitt andre album Across the Borders. Islendingen kler låtene i engelsk språkdrakt og turnerer over hele Europa denne vinteren. Han har tidligere spilt på festivaler som Roskilde og Iceland Airwaves.

Funk, soul og generell feelgood-musikk er det musikalske området Júníus Meyvant beveger seg innenfor. Med en fin og litt ru stemme i lendet til Sam Cooke og Rod Stewart (sjekk Let It Pass) crooner islendingen fram låtene sine. Det gjør han riktig så godt, og både stemme og lydbilde glir godt inn i øregangene. Her er det strykere, funk-gitarer, blåsere iblandet litt funky perkusjon. Produksjonen er full av vellyd. Det er proft og godt gjennomarbeidet.



Låter som Lay Your Head, Love Child og Let It Pass er gode og iørefallende låter, men jeg syns ikke alle de 11 låtene holder helt samme standard. En annen innvending er at det blir litt for pent og glatt. For folk som setter pris på godt produsert soul og funk og tekster om den store kjærleiken, tror jeg dette vil treffe midt i hjerterota. For de som er ute etter noe mer spennende og utfordrende, vil nok antagelig denne plata være relativt fort glemt.



Hjemmesiden til Júníus Meyvant