1968 er kjent som revolusjonsåret for flere sider av samfunnet. I musikken innebar det en overgang fra singler til album. Artister begynte å debutere med album, uten noen gang å utgi singler. Bluesrock, psykedelia, folk og progrock var blant de mange musikkformene som preget året.

Denne boksens tre cd-er har 52 forholdsvis lange låter. Mange av de største britiske artistene er med, men ikke Beatles, Stones, Kinks, The Who osv. Derimot både åpner og slutter den med Deep Purple, som da ikke spilte heavyrock og hadde en vokalist ved navn Rod Evans. Ellers får vi høre storheter som The Move (to ganger) Fleetwood Mac, Traffic, Jeff Beck, John Mayall, Ten Years After, Jethro Tull, Procol Harum, Status Quo, som da spilte psykedelisk pop. Boksen har også store hits, med Love Sculpture, Gun, Fleetwood Mac, The Crazy World of Arthur Brown, The Move og The Bonzo Dog Doo-Dah Band.Tidlig prog får vi to ganger med Caravan, Genesis og Barclay James Harvest, og psykedelia med Idle Race, Tomorrow og The Pretty Things. Folk hører vi med Pentangle og The Incredible String Band. Flere av låtene er blant artistenes mest kjente, og for samlere er det lite som ikke allerede er kommet ut på andre samleplater. Men selv hadde jeg ikke hørt Dave Masons debutsingle eller bandet Second Hand. Og ikke mange har hørt King Crimson-forløperen Giles, Giles & Fripp eller Gentle Giant-forløperen The Moles (deres erketypiske psykedeliasingle).

I det tykke coverheftet har hver av artistene fått fyldige biografier som er oppdatert fram til vår tid, slik at gjenforeninger og eventuelle dødsfall er nevnt. Revolution: Underground Sounds of 1968 anbefales spesielt folk som er interessert i den mindre kommersielle delen av 60-tallet. Her får man mange essensielle låter for en billig penge.