De fem som startet The Byrds i 1964, sluttet gradvis i bandet, og fra høsten 1968 var bare Roger McGuinn (vokal, gitar) igjen. Han oppløste bandet i 1972 og greide å overtale de fire andre til å lage et gjenforeningsalbum.

Byrds er et ujevnt album. Gene Clark bidrar med de beste nye sangene: åpningslåta Full Circle (ringen var jo sluttet) og Changing Heart. Førstnevnte er en klassiker som var blitt utgitt i januar 1973 på et Clark-album som bare kom ut i Nederland. Men den countryinfluerte Byrds-versjonen ble ingen hit, og de gikk i oppløsning etter albumets utgivelse i mars 1973 uten å ha spilt noen konserter.McGuinn spilte inn sin Born To Rock 'n Roll på et soloalbum i 1975. Ellers bidrar Chris Hillman og David Crosby med to låter hver, mens Michael Clarke som ventet holdt seg til bare å spille trommer. Og jeg liker coverversjonene her: Neil Youngs Cowgirl in the Sand og Joni Mitchells For Free.

Men kritikerne var negative til plata, trolig fordi forventningene var så høye. Nå er den utgitt i en godt remastret versjon. Uten bonuskutt, men med et flott illustrert coverhefte som har gode liner notes.