Musikalsk sett vet man sånn ca. hva man får når Sleaford Mods gir ut album. Andrew Fearn lager minimalistiske, elektroniske beats som understøtter tekstene og snakkesynginga til Jason Williamson. Beats som er funksjonelle og rytmiske. De gjør jobben, uten å briljere. Sånn er det også på Eton Alive, det femte albumet til engelske Sleaford Mods.

Helt svarthvitt er det riktignok ikke. På låten When You Come Up To Me, som er mer nedpå enn vi har blitt vant til fra Sleaford Mods, synger faktisk Williamson ganske så fint. Og beaten er mer musikk enn beat. Det er interessant å høre. På Discourse er det tilløp til marimba i beaten. Moralen? Det gjør seg med krydder iblant.

Ellers er det morsomme og slående tekstlinjer som blir spytta ut, akkurat som vi har blitt vant med fra bandet. Hva med denne f.eks: «Graham Coxon looks like a left-wing Boris Johnson», fra Flipside. Ordspill synes å være noe Williamson streber etter. Det ser man allerede i platetittelen, og det fortsetter utover på albumet. Som i Discourse: «There’s only one course: discourse.»

Ellers har Williamson gått i strupen på bandet IDLES og beskyldt dem for å kjempe arbeiderklassens sak uten å selv være en del av den samme arbeiderklassen. Williamson hevder at Sleaford Mods i motsetning til IDLES ikke driver med pushing av politiske budskap, de bare kommenterer det som foregår rundt dem i dagens England, enten det er på mikro- eller makronivå. Som i den noe desillusjonerte Subtraction: «It’s not enough anymore to want change/You have to do change/But the only change I'd like sits in my pocket/I’m a consumer, I’m a system rocket.»

På singelen Kebab Spider synger Williamson «Little slits in houses/Don't want ya thinking big/The skint get used in loo roll shoes in films and all that shit/By indie documentaries/They ain’t highlighting no pain/Some documentaries on Channel 4 are only in it for the fame.» Så det så!Sleaford Mods overbeviste publikum på Øya sist sommer. De funker overraskende bra live, og når de besøker Norge igjen først i juni, er det bare å kjenne sin besøkelsestid og møte opp. Sleaford Mods garanterer for beske hverdagsfortellinger, engelsk humor og gode beats.Sleaford Mods spiller på Parkteateret 6.juni.


Nysgjerrig på Sleaford Mods? Les mer her.