Bobbie Gentry's The Delta Sweete Revisited er et interessant prosjekt av det rutinerte bandet Mercury Rev. Det er nemlig en nytolking av Bobbie Gentry sitt konseptalbum The Delta Sweete fra 1968. Albumet består av biografiske låter/tekster fra Mississippi-oppveksten hennes. Musikalsk sett kan man vel plassere Gentry et sted i krysningen mellom folk, country og blues. I ettertid har hun også fått kreditt for å ha vært en sterk feministisk stemme i det ofte mannsdominerte musikkmiljøet.

Nå har altså Mercury Rev tatt tak i denne utgivelsen og gjort sine versjoner av låtene på albumet. De har fått med seg forskjellige kvinnelige vokalister på alle 12 låtene. Det er ikke hvilke som helst artister heller. Her finner vi bl.a. navn som Lucinda Williams, Hope Sandoval, Phoebe Bridgers, Marissa Nadler og vår egen Susanne Sundfør.



Og det er - jeg hadde nær sagt selvsagt - et kvalitetsmessig sterkt album. Mercury Rev og de kvinnelige vokalistene har skapt en helstøpt og god tolkning av det over 50 år gamle albumet. Tolkninger som utmerker seg: Tobacco Road med Susanne Sundfør, Refractions med Narissa Nadler og Penduli Pendulum med Vashti Bunyan og Kaela Sinclair.


Her kan du lese mer om prosjeket og om Mercury Rev