Earlybird Stringband fra Oslo ble nominert til Spellemannprisen for både debutalbumet fra 2010 og oppfølgeren fra 2011, da de spilte bluegrass. I 2013 kom de med et norskspråklig album.

Etter seks års pause er de tilbake med ...The Walls Are In Your Mind. Nytt er at trommis Christian Skaugen nå også spiller steelgitar, som på Amazing - ei av albumets tre coverlåter. Ja, det er faktisk Aerosmith-hiten fra 1993, komplett med banjoplukking.

Ellers er det banjospiller og gitarist Hans Martin Austestad som synger og skriver de fleste låtene. Plata åpner glimrende med Sittin' on the Shoulders of Tomorrow, som har god tekst og felesolo ved Erlend Viken. Dear June minner en del om countryklassikeren Gentle On My Mind i starten. Men etter hvert får den særpreg, en herlig mandolinsolo og en instrumental avslutning, før låta stopper brått.Strangers var en countryhit i 1965 for både Merle Haggard og Roy Drusky. Kompet er western swing, og stilen er god gammeldags country. Instrumentalen F5 Tornado er også en coverversjon. Dette er hurtig, virtuos bluegrass på sitt beste. Green Tomatoes er en flott, vemodig western/cowboy-ballade.

Ellers er jeg imponert over vokalharmoniene og dobrosoloen på den fengende Roses, oppbygningen av Blindfold og de himmelske harmoniene på den fengende A Love That's Like A Sidewalk To The Street, der den metaforiske teksta er god.

Earlybird Stringband er blant Norges beste akustiske grupper. På fjerdealbumet ...The Walls Are In Your Mind viser de seg fra en rekke sider. De spiller ikke lenger bare bluegrass, og variasjonen er stor. De fortjener enda en Spellemann-nominasjon!