Hvis du liker Bruce Springsteen, Southside Johnny, The Hold Steady og annen amerikansk heartland-rock, vil du også like Tromsø-bandet The Late Great, som tidligere har utgitt Songs from the 21st Century i 2016.

Vokalist, låtskriver og gitarist Tor Thomassen spilte tidligere i Vishnu. Forskjellen er at Vishnu slektet mer på garasjerock enn The Late Great på sine album fra 2010 og 2012. Sundown Surrender, åpningslåta på Temporary Love Songs, synes jeg imidlertid høres ut som om Madrugada skulle møte Håkan Hellström! Den handler om Thomassens oppvekst i Tromsø.Pianolyden fra E Street Band hører vi også på den like fengende Another Trap, som han skrev til sin lille sønn. Thomassens vokal er rå på den hardtrockende Born To Be Young og den surrealistiske balladen You Can Have The Cake & Swallow The Moon, som handler om usikkerheten ved morgendagen. Jeg digger også Cherry On Top (om å kaste bort tida) og de rifftunge If Not Forever Girl og All You Got.

Det eneste negative med Temporary Love Songs er at lydbildet endrer seg lite fra låt til låt og at det hele er lite originalt. Men Tor Thomassen skriver glimrende melodier, gode tekster og har en stemme som er på høyde med Trond Andreassen i The Ricochets. Så hvis du elsker Springsteen, Townes Van Zandt og Håkan Hellström, bør The Late Great være midt i blinken for deg!