Undertittelen til cd-boksen Strangers in the Room sier mye om hva den inneholder: "A Journey through the Britisk Folk-Rock Scene 1967-73." Ingen av de store er glemt (Fairport Convention, Pentangle, Strawbs, Steeleye Span) og vi får en rekke perler med mindre kjente artister, hentet fra album som er dyre å kjøpe inn i originalutgaver.

Disk 1 starter med visesangeren som gikk elektrisk: Michael Chapman. Videre får vi godbiter med Trees, Spirogyra, Trader Horne og Alan Hull (som startet Lindisfarne, hvor han spilte inn samme låt som her: We Can Swing Together).Disk 2 åpner med boksens eneste store hit: Woodstock med Matthews Southern Comfort. Lederen Iain Matthews var med i Fairport sammen med Sandy Denny, som avslutter disk 3 med klassikeren Who Know Where The Time Goes.

Andre høydepunkter er med så forskjellige artister som Bill Fay (en demo), Bridget St. John, Mick Softley, Andy Roberts, Mr Fox, Ralph McTell, Prelude, Horslips, Joan Armatrading (!) og Incredible String Band.

Flere av låtene ble utgitt først i seinere år, og én er tidligere uutgitt og debuterer dermed på plate her: Who Cares med legenden Gerry Rafferty. Han spilte den inn til solodebuten i 1971, men ga den først ut med Stealers Wheel.

Boksen har også et tykt coverhefte hvor vi kan lese utførlig om hver artist og låt, som det er 60 stykker av. Flere artister har blitt intervjuet i anledning boksen, og vi får også et essay som setter folkrocken inn i historisk sammenheng.

Strangers in the Room er en strålende introduksjon til britisk folkrock for noviser. Men gir også mange godbiter til fans som allerede har mye folkrock i sine samlinger.