24 år gamle Monne Stang Møller fra Halden debuterer med albumet Digging in my Soul. Det er produsert av Geir Sundstøl, som spiller mange strengeinstrumenter her, mens Erland Dahlen bidrar med variert perkusjon.

Stemmen hennes er noe for seg selv, og den nærmeste sammenligningen er nok Kari Rueslåtten, som jo også lager new age-inspirert folk-pop. Presseskrivet nevner ord som neo folk, barokk og psykedelia. Men det er vanskelig å sette denne varierte og gode plata i noen bås.

Plata åpner med balladen Since I Met You, som har en besnærende melodi. Den raga-aktige og like gode Save The Earth har et ambisiøst ønske om å redde jorda, akkompagnert av bl.a. National guitar og spennende perkusjon. Hidden Soul er mystisk og har indiske stemninger, og jeg digger refrenget på Travelling Man, der Dahlen spiller på sag.Messingen ("chantingen") på My Sailor og tittelsangen får meg til å tenke på Mari Boine. Rise Up er en mektig ballade, og albumet når et høydepunkt med balladen In All My Trust, som er bygd på et ørkenbluesriff og har nydelig steelgitar.

Kvaliteten faller noe på de to siste sangene, men alt i alt er Monnes Diggin in my Soul et godt album fra en artist vi kommer til å høre mye mer til de neste årene.