«If you can feel it in your heart and you like it/I’ve got the glory chord and I’m gonna strike it.»

BigBang har kalt den nye plata si for Glory Chord, og det er en veldig passende tittel. Her er det mange herlige akkorder og toner. Det starter i typisk BigBang-stil med singelen Bells. Det er funky og sommerlig og vi får allerede her bekreftet hvilken begavet gitarist og låtskriver Øystein Greni er. «Bells are ringing/songs are singing", synger Greni. Det er helt rett!Det er hele seks år siden bandet kom med sitt forrige album, The Oslo Bowl. Det er tydelig at de i denne perioden har samlet godt låtmateriale innimellom de andre oppdragene de tre bandmedlemmene har hatt. Vi får de fine og bluesy låtene Nothing to Hide og Mañana, vi får de flotte balladene Butterfly og Malibu. I det hele tatt er det et sterkt låtknippe Greni og co kommer opp med på Glory Chord.

Gode tekstlinjer finner man også. Vi har allerede nevnt et par, og her er en til fra låten Caroline: «She could sing a Joni Mitchell song/With all the ambience and most of the charm.»

Ser man bort fra tøyselåten Kazoo You og det litt masete sistesporet Good Night for Bad Decisions, hvor de har fått med seg Tuva Syvertsen på vokal, er det få svake låter på plata.

BigBang er kjent som et formidabelt liveband. Ingenting i det nye materialet tyder på at bandet ikke skal levere minst like sterkt som tidligere i konsertsammenheng. De er godt i gang med norgesturnéen allerede. Sjekk ut datoene under.


BigBang live sommeren 2019:

07 jun - Mo i Rana, iFjordfestivalen
14 jun - Stavanger, Mablis
15 jun - Horten, Verven
21 jun - Oslo, Over Oslo
22 jun - Kvam, Rondaståk
5 jul - Langesund, Wrightegaarden
11 jul - Tønsberg, Foynhagen
12 jul - Vikedal, Vikedal Roots
13 jul - Alvdal, Livestock
18 jul - Nordfjordeid, Malakoff
19 jul - Brønnøysund, Brønnøysund Roots
20 jul - Kristiansand, Ravndalen Live
26 jul - Fredrikstad, Månefestivalen
01 aug - Notodden, Notodden Bluesfestivaøl
02 aug - Åndalsnes, Raumarock
03 aug - Svolvær, Lamholmen
15 aug - Trondheim, Pstereo
17 aug - Bodø, Parkenfestivalen


Facebook-siden til BigBang