Doug Seegers (67) er stor stjerne i Sverige, etter å ha blitt oppdaget av countryartisten Jill Johnson mens han bodde på gata i Nashville. A Story I Got To Tell er det 5. albumet han gir ut på fem år, og det klart beste. Det er innspilt i California med selveste Joe Henry som produsent.

De tre første låtene er fantastiske! På White Line høres han ut som legenden Gene Clark, og får hjelp av Jackson Browne på koring (som det er vanskelig å høre). Han synger inderlig og steelgitaren gråter på den tungt orkestrerte balladen Give It Away. Og den smektende Demon Seed har gitartwang, kastanjetter, latino-stemninger og en økende intensitet og ulende koring mot slutten.Jeg digger også den fengende Out On The Street, som har fele, selvbiografisk tekst og et lydbilde som ligger tett opp til Nashvilles countrysound på 60-tallet. Dessuten gjør Seegers en flott versjon av Johnny Rivers' store 1966-hit Poor Side of Town og en sprudlende 50-tallsrockpastisj i I Should've Known, som også byr på saxsolo og en svenske som synger bass-stemmen. I teksta nevner han er rekke klassiske rockelåter.

Seegers synger som en gud på A Story I Got To Tell, tydelig influert av Hank Williams og Gram Parsons. Og tekstene er bra, til dels gripende: Bare hør på den fengende Angel from a Broken Home, som avsluttes på en elegant måte, samt den soul- og bluesinspirerte balladen Can't Keep Running. Nå er det på tide at nordmenn oppdager Doug Seegers!