Gitaristen Bjørn Nilsen er mest kjent som produsent og som medspiller for Ottar "Big Hand" Johansen. Men han gir også ut soloplater som Nilsen's Southern Harmony. Den første kom i 2010, Hardcore Roadhouse Gospel, og er bedre enn denne oppfølgeren som altså kommer ni år etter.

Han har skrevet de fleste låtene på Coastology sammen med den norgesbosatte amerikaneren Lawson Vallery, som han også spiller i band med. De ni låtene er godt gammelt håndverk innen tradisjonen med rocka country. Et stort pluss er koringen til brødrene Kulseth fra Contenders og munnspillet til Erik Nielsen.

Plata åpner bra med Yesterday's Things og Sand (en duett med norskamerikaneren Bill Booth). Neste høydepunkt er den mørke Fishing Hole, som er stemningsfull swamprock og countrysoul. Bra tekst også.Ellers har jeg sans for Front Porch Swing, der vi får harmonivokal ved Monika Nordli og en gitarsolo, samt Full Moon over McAllen, som er en vemodig balladeduett med Jenny Augusta. Hun kommer i likhet med Bjørn Nilsen fra Helgelandskysten, som nok har inspirert albumtittelen.

Nilsen's Southern Harmony har lagd et godt album med Coastology. Men det skiller seg ikke ut i den store mengden country og americana som gis ut i Norge nå.