Duoen Ohmland består av ekteparet Hanne Skoland og Daniel Collett, som hører hjemme i gården Åmland i Lyngdal, men som dro til Oslo og spilte inn debutplaten sammen med produsent og multiinstrumentalist Bård Ingebrigtsen. Platen, som har fått tittelen Uninvited, kom ut for en måneds tid siden og den har fått seg mange gjennomlyttinger den siste tiden.

Det er en lekkerbisken av en låt som starter platen. Åpningslåten Growl var den første jeg hørte fra Ohmland, en ukes tid eller to før hele platen kom, og jeg husker forsatt at den pirret virkelig nysgjerrigheten for hvordan resten av platen ville låte.

Heldigvis viste det seg at Uninvited stort sett svarte til forventningene som var skapt, der den smyger seg fremover med litt Calexico-vibber her, litt The Decemberists-vibber der, fullt av fine og rolige folkpop-melodier som også viser et godt vokal-samspill mellom ekteparet Hanne og Daniel. Det blir dog også noen litt mere anonyme låter på platen, men dem er i klart undertall i forhold til helhetsbilde som platen gir og man sitter da igjen med godlåter som This Is Not The End, Desert Song og Heroine Of Lonely, samt allerede nevnte Growl.

Det er med andre ord en god og trygg debutplate som Ohmland gir oss med Uninvited og jeg er blitt spesielt glad i siste halvdel av Heroine of Lonely, hvor duoen (og resten av studiobandet) viser at dem også klarer å trøkke til, gi gass og være rockete.
Ohmland på Facebook

Ohmland på nett