Når Angus Stone ikke lager plater og er på turné med søster Julia, jobber han med egne prosjekt. Han har gitt ut soloplate og han har jobbet med prosjektet Lady of the Sunshine. De siste årene er det Dope Lemon som har vært fokuset til Angus Stone. Dope Lemon har tidligere gitt ut det glimrende albumet Honey Bones og EP-en Hounds Tooth. Nå er oppfølgeren Smooth Big Cat ute.

Ti låter har Angus fått plass til på Smooth Big Cat. Albumet starter kanonbra med den sløye åpningslåten og singelen Hey You. Vuggende bass, smakfull perkusjon, svevende gitarer og den lett søvnige stemmen til Angus Stone som synger "Hey! You! What ya doin' over there?/I can see what's on your mind is on my mind too."

Det fortsetter like bra med Salt & Pepper. Like sløyt og dovent kryper den inn under huden. Det minner ikke så rent lite om salige J.J. Cale. Det er mye av den samme gitarstilen, samme uanstrengte måte å synge på. Det er musikk for sene sommerkvelder, hengekøye og sitronlimonade.En knallstart på albumet altså. Klarer Dope Lemon å holde den samme kvaliteten på resten av albumet? Låtkvaliteten er ikke helt på høyde med de to første låtene, men det ville kanskje være for mye å forlange. Vi får mer laidback og smooth musikk i J.J. Cale. -land, og musikken glir fint i låter som Dope & Smoke, The Midnight Slow og Mechanical Bull

Det er opptil flere dop-referanser i tekstene til Angus Stone. De som vil finne dem, gjør det, men veldig generelt kan man si at tekstene kretser rundt et laidback rock’n’roll-levesett. Her er et tekstutdrag fra Hey Little Baby som oppsummerer det hele: “She said she don't like the rock & roll life/She says I drink too much, go to bed too late/She said I got no time for her anymore (Ahh)/Sit around too long, strumming my guitar.”

Albumet Smooth Big Cat kan nok ikke måle seg helt med den forrige fullengderen, men det er ikke så langt unna. Den forrige var mer variert og hadde flere sterke låter. Smooth Big Cat er mer tilbakelent, men med den før nevnte hengekøya og sitronlimonaden på plass (ok, det går an å bytte sitronlimonaden ut med en øl eller en whisky, det er opp til den enkelte) vil denne plata kunne gi deg mange sløye og gode øyeblikk.


Hjemmesiden til Dope Lemon