Trond Svendsen fra Furnes platedebuterte som førtiåring i 2017 med Palomino Motel. Oppfølgeren Smalltown Stories er et mørkere album og har ikke like umiddelbare sanger, men kvaliteten er like høy - ikke minst på tekstene.

Plata starter med en kort instrumental med mariachitrompeter, som fortsetter i den dystre bilkjøringsballaden Drive in the Rain, der vi får herlig gitartwang og lekre pianotoner fra Svendsens dyktige band Tuxedo.

Den fengende Nobody works on Fridays anymore er tradisjonell poprock med orgel og harmonier. Aud Ingebjørg Barstad (eks Katthult) gjester på både debutplata og denne, hvor hun bidrar med fele og harmonivokal på den like tradisjonelle countryballaden This is what we do. Og Fuel My Fire er monoton, tradisjonell, rocka blues.

På to låter forlater Trond Svendsen & Tuxedo sine opptråkka americana-spor og går nye veier. På Water in the Well synger hobbybonde Svendsen om tørkesommeren som rammet bøndene i fjor, akkompagnert av en glimrende melodi som begynner rolig for så å øke i tempo.

Og den stemningsfulle Water in the Well har mektig gospelkoring ved tre kvinner, et herlig refreng og hammondorgelsolo på slutten. Ikke et sekund av den låtas seks minutter er overflødig. men den like lange, og trauste, avslutningslåta Cold House kunne godt ha vært kortere.

Men alt i alt er Smalltown Stories et godt og variert album, preget av Trond Svendsens klangfulle barytomstemme og Tuxedos strålende spill. Jeg anbefaler folk å se bandet live, der låtene pleier å "vokse".