Mange trodde at Status Quo skulle gi seg etter at Rick Parfitt døde i jula 2016. Han og medgitarist Francis Rossi (som synger de aller fleste låtene) hadde spilt sammen siden starten i 1967. Men Rossi bare hentet inn en ny gitarist, Richie Malone, og fortsatte som før.

Backbone er første nye album siden 2013 og høres stort sett ut som klassisk Status Quo-boogierock. Unntaket er åpningslåta Waiting for a Woman, som er bluesrock i stil med ZZ Top. Men deretter er det den samme gamle visa. Enkle, klisjéfylte låter som ikke finner opp hjulet på nytt. Og ingen ballader!

Det er imidlertid mye å glede seg over på plata. Den fengende I see you're in some trouble har topp koring. Jeg digger trommebreaket og vokalmagien på Backbone, allsangvokalen på Better Take Care (eneste coverlåt) og den uimotståelige Running Out Of Time.Alle de fem medlemmene i dagens Quo-besetning synger og har skrevet låter til Backbone. Andy Bown (keyboards, gitar) har vært med siden 70-tallet. Francis Rossi synger det meste. Men ikke Richie Malones bidrag Get Out Of My Head. Cd-utgavens Deluxe Edition har for øvrig to bonuskutt som ikke bidrar til å gjøre albumet bedre.