Det skotske indiepopbandet Belle and Sebastian har gitt ut kritikerroste album siden 1996. Days of the Bagnold Summer er deres andre soundtrack (etter Storytelling fra 2002). Filmen er basert på Joff Winterharts tenåringsroman og har nylig hatt premiere.

Albumet både begynner og slutter med instrumentaler, som det totalt er fire av. Lydbildet er organisk, med en god del strykere og lite synth, som det jo har vært mye av på de siste platene. Leder og hovedvokalist Stuart Murdoch har skrevet låtene - tre av dem faktisk på 90-tallet.

Safety Valve ble skrevet før Belle and Sebastian, og er en vakker popsang med cello. Ellers får vi nye utgaver av låter som ble utgitt i 1996 og 1998, henholdsvis Get me away from here I'm dying og den melankolske I know where the summer goes. Disse er blant høydepunktene her sammen med instrumentalene Jill Pole og We were never glorious. Sistnevnte byr også på nynning, strykere og litt dialog fra filmen.

Jeg liker også godt singlen Sister Buddha, men det er kanskje fordi den høres ut som gode gamle Belle and Sebastian og byr på fengende poprock.Ellers får fiolinist og keyboardist Sarah Martin synge Another Day, Another Night. Like anonym er den nostalgiske melodien til Wait and see what the day holds, som har kontrabass, farfisaorgel og romklang som minner om det tidlige 60-tallet.

Days of the Bagnold Summer har 13 poplåter som alle er søte og trivelige. Men jeg syns de fleste er småkjedelige, og det er synd å si at de beste er de som ble skrevet på 90-tallet. Dette er et album som nok bare Belle and Sebastian-fansen vil kjøpe.