M.C. Taylor, alias Hiss Golden Messenger, gir nå ut sitt 7. fullengder-album siden debuten i 2008. Mens det forrige var lite variert og "nedpå", er Terms of Surrender mer umiddelbart. Melodiene er ofte lystige og oppstemte, trass i at tekstene tyder på at det siste året har vært hardt for den 43 år gamle sørstatsmannen.

Den fengende åpningslåta I Need A Teacher minner om The War On Drugs på sitt beste.Bright Direction (You're A Dark Star Now) har varme orgeltoner à la The Band og er vakker rootsmusikk i stil med Danny & The Champions of the World. Den fengende My Wing er platas beste låt, med en medrivende popmelodi, Jenny Wilson-koring og herlig munnspill.

Fascinerende og bra er også soulpoplåta Old Enough To Wonder (East Side - West Side), der Taylor og Jenny Wilson synger tostemt. Stemningen og banjoen får meg til å tenke på sumpene. På den glimrende balladen Happy Birthday, Baby synger Taylor som Prince. Og han minner om Marvin Gaye og Robbie Robertson på den funky Whip.

Katy (You don't have to be good yet) er pur vellyd og fryd, slett ikke ulik lydbildet til Bruce Hornsby & The Range. Til slutt tar Taylor det hele pent ned igjen på den vakre pianoballaden Terms of Surrender, akkompagnert av sirisser.

Alt i alt er Terms of Surrender et av de bedre albumene til Hiss Golden Messenger.