Bandet ledes av brødrene Cody og Luther Dickinson, som er sønner av den berømte Memphis-produsenten Jim Dickinson (1941-2009). De har utgitt rundt et dusin album siden debuten i 2000, med skiftende besetninger. De kaller sin form for rootsmusikk Hill Country, fordi den stammer fra dette kuperte området i nordre Mississippi der Hill Country Blues oppsto.

Up And Rolling består North Mississippi Allstars også av Carl Dufrene (bass), Sharisse Norman (vokal) og Sharde Thomas (fife, som er ei bambusfløyte). Sistnevnte er datter av den kjente Fife & Drum-musikeren Otha Turner, som vi hører 38 sekunder av på avslutningslåta. Cody spiller trommer og elpiano, Luther spiller rå elgitar og synger med en stemme om ligner på Dr. Johns. Plata er innspilt i farens Zebra Ranch Studios i Independence, Mississippi.

Den åpner med den funky bluesrockeren Call That Gone, med Sharde fife-spill, suggererende tromming og herlig svarvokal ved Sharisse. Dette er glimrende Fife & Drum Blues anno 2019!What You Gonna Do? er hardtslående gospel som Staple Singers gjorde på et album i 1965 - her med Mavis Staples på duettvokal. Cedric Burnside, barnebarnet til blueslegenden R.L. Burnside, synger og spiller gitar på to anonyme låter.

Blant de beste låtene er tre av de fire som synges tostemt av Luther og Sharisse: Up And Rolling (med minimalistisk tekst om hippier og rusmisbruk), Living Free (med fengende poprefreng og topp slidegitarsolo) og Bump That Mother (funky blues).

Ellers gjør de Mean Old World ei blueslåt av Little Walter som Derek and the Dominos spilte inn til det berømte albumet Layla And Other Assorted Love Songs (1970), men først ble utgitt i 1990. I 1970-versjonen hørte vi Eric Clapton, Duane Allman og Jim Dickinson på gitar. North Mississippi Allstars' versjon har gitar og vokal ved Jason Isbell og gitar ved Duane Betts, som er sønn av Duane Allmans bandkamerat i The Allman Brothers Band: Dickey Betts.

Coverheftet er prydet med flotte svart-hvittbilder som Dickinson-familievennen Wyatt McSpadden tok i 1996 og i 2019, og vi får et essay som setter brødrenes musikalske oppvekst inn i en større sammenheng. Up And Rolling er et velspilt og godt album som hyller Jim Dickinson og Mississippi-blues.