Den bergenske gitaristen Marie Kristin Dale (30) ble lansert som det nye norske kvinnelige blueshåpet for noen år siden. Hennes band MK's Marvellous Medicine ga ut et selvtitulert debutalbum i 2016 som ble belønnet med Spellemannprisen i bluesklassen.

Den mer rocka oppfølgeren Where Do You Go? er bedre - også den produsert av Yngve Sætre i Bergen. Og dette er ikke blues. Her snakker vi om en powertrio i stil med Cream, Bigbang, The Black Keys. Korthugde rockelåter framført av Dale på gitar, vokal og piano, Felix N. Rudi på trommer og nykommeren Stian Brungot på bass og orgel.

Plata åpner med den fengende, seige Pale Yellow Skin, der vokalen er meget sterk. Imposter er streit rock à la Bigbang, mens balladen Where Do You Go? får meg til å tenke på The Black Keys' produksjon, komplett med en sjelden gitarsolo.Det er bra koring på den rå rockelåta Taxi Driver, som jeg imidlertid syns er ordinær - i likhet med albumets to siste låter. Dette oppveies av dets høydepunkter, som vi finner på side B av lp-en: den mektige balladen Red Sky at Night, Sailors Delight og den fengende poprocklåta Come back to the Lord.

MK's Marvellous Medicine har kvittet seg med det meste av bluestaktene på Where Do You Go?, som bare varer en halvtime. Jeg vil også berømme det forseggjorte, lekre coveret med innerpose, der man kan føle med fingrene de forhøyde og forsenkede bokstavene.