Charlotte Jacobsen fra Oslo har lenge vært aktiv i byens musikkmiljø. Hun platedebuterte med en ep med bandet Oyster i 2002, og med Charlotte & The Co-Stars ga hun ut album i 2007 og 2011.

Som soloartist debuterte hun med singlen Fire i vår. Den er en av de sju låtene på livealbumet Live, Dark & Stormy, som ble tatt opp under konsertserien Gåsehud i Nordstrand kirke tidligere i år. Eneste instrument er hennes akustiske gitar, og lydkvaliteten er god, men det hele blir temmelig ensformig. Jeg savner bandet på de fleste låtene her.

Heldigvis gjør hun to av sine beste låter fra Co-Stars-albumene: Merry-Go-Round og Hi Ho Silver. Sistnevnte synger hun faktisk bedre enn studioversjonen! Charlotte Jacobsen har nemlig en unik, kraftig stemme som bare blir bedre og bedre med årene.

To av sangene har ikke vært utgitt med Co-Stars: balladen Miracle og solodebutsinglen Fire. Sistnevnte er a cappella og helt rå! Det er ingen gitar, og publikum klapper takten mens hun synger den fengende, medrivende låta.Ellers liker jeg godt den dramatiske, mørke bluesballaden Night Song (som slekter på Madrugada) og Win Love Win, som har en Leonard Cohen-aktig åpning. Live, Dark & Stormy gir et godt tverrsnitt av Charlotte Jacobsens karriere. Men låtene ville ha fungert enda bedre om de var akkompagnert av et par akustiske instrumenter til.