Glenn Hughes (vokal, bass) var 17 år da han dannet Trapeze i 1969 i Cannock, England. De fikk raskt platekontrakt med The Moody Blues' plateselskap Threshold og ga ut to album i 1970 og et i 1972 før han sluttet. Han kunne jo ikke si nei til å bli ny bassist i Deep Purple!

Leavin' The Hard Times Behind: The Best of Trapeze er den dobbelt-cd der disk 2 er et liveopptak fra 1977 på The Civic Centre i Mansfield, England. Dette var den første konserten til bandets nye vokalist Peter Goalby. Han synger imidlertid bare på to låter, og fire av de 14 kuttene på cd-en er intervjuer med trommis Dave Holland, som siden ble med i Judas Priest. Goalby dukket på 80-tallet opp som vokalist i Uriah Heep.

Disk 1 består av 17 høydepunkter fra hele Trapezes platekarriere, 1970-78. Dessverre står det ikke på innleggsarket hvilke album og år de enkelte låtene er fra, ei heller hvem som har skrevet dem. Synd!

Men vi får gode liner notes der Glenn Hughes og Peter Goalby intervjues. Bandet ga til sammen ut 7 album før de ble oppløst i 1982, da gitarist Mel Galley ble med i Whitesnake. Musikken er hardrock som ligner en del på Humble Pie og Free. Men debutsinglen fra 1970, Send Me No More Letters, er fengende popmusikk! Den låta som representerer Trapeze best er Black Cloud fra andrealbumet Medusa (1970).