Jeff Lynne gjorde et overraskende livecomeback i 2014 etter å ha brukt det meste av sin tid på å produsere andre i over 20 år. Det ga ham blod på tann, og i 2016 kom et mesterlig album, Alone in the Universe, etterfulgt av flere turneer. Han brukte ikke artistnavnet The Electric Light Orchestra eller ELO, men Jeff Lynne's ELO. Kanskje det var fordi han spilte nesten alle instrumentene selv. Vi må heller ikke glemme at ELO ga ut et godt album i 2001, Zoom, som imidlertid ble middels mottatt av kritikerne og platekjøperne.

From Out Of Nowhere er ikke like sterk som platene fra 2001 og 2014, men like fullt spekket med gode pop- og rockelåter. Det hele lyder klisjépreget, og produksjonen er erketypisk Jeff Lynne - trommelyden, synthriffene, gitarspillet, koringen...Plata åpner med den fengende førstesinglen From Out Of Nowhere, som går rett på refrenget. Help Yourself er en vemodig ballade med et supert refreng. All My Love er derimot ikke formelpreget, og har glimrende vokal og ganske originalt arrangement. Like uimotståelig er den sedvanlige regn-låta, Down Came The Rain, som bare durer av gårde og byr på pur vellyd til fansen.

Derimot har jeg mindre sans for de to tåredryppende Roy Orbison-aktige balladene som avslutter hver side av vinylutgaven, Losing You og Songbird.

Heldigvis åpner side B med ei rockelåt der Lynne har hyrt ELOs keyboardist siden tidlig 70-tall, Richard Tandy, til å spille rock'n'roll-piano. Men jeg må si at One More Time minner om både ELOs hitversjon av Chuck Berrys Roll Over Beethoven og ELOs 1983-hit Rock 'n' Roll Is King.

LES OGSÅ: Jeff Lynne's ELO i Oslo Spektrum: Sjelden hitparade i godt gammelt Lynne

50-tallspreget er også den elegante, smektende balladen Goin' Out Of Me. Enda bedre er andresinglen Time Of Our Life. En glimrende melodi og tekst gjør dette til platas høydepunkt. Den handler om da Jeff Lynne's ELO spilte for 60 000 på Wembley stadion i 2017, og opptak av publikum som synger under framførelsen av ELO-klassikeren Telephone Line er faktisk tatt med i låta.

Ingen fans blir skuffet over From Out Of Nowhere. Men Jeff Lynne får heller ingen nye fans når han bare gjentar seg selv. Jeg håper han kommer med et mer originalt album neste gang. Uansett er det høy kvalitet på nesten alle de ti låtene her.