Sheffield har fostret mange storheter innen musikkhistorien, og denne boksen, Dreams To Fill The Vacuum - The Sound of Sheffield 1977-1988, gir oss bl.a. The Human League, Pulp, ABC og Heaven 17. Andre kjente navn er Joe Cocker, Def Leppard, Paul Carrack og de pønkeinspirerte Arctic Monkeys.

Her fokuseres det på indieband og ikke utgivelser på store plateselskap. Pønk var det lite av i industribyen Sheffield, som imidlertid er en av de store new wave- og postpønkbyene. De fleste av de 84 låtene og de 84 artistene er lite kjent, og man har valgt tidlige singler med synth-storhetene The Human League, avleggeren Heaven 17 og ABC, samt med Thompson Twins og Pulp, som først slo gjennom i 1994. Bare Heaven 17 er representert med en hit: tolvtommermiksen av (We Don't Need This) Facisct Groove Thang fra 1981.Noen av bandene fikk imidlertid gode kritikker og mye oppmerksomhet på 80-tallet, bl.a. Clock DVA, British Electric Foundation (forløper til Heaven 17) og The Danse Society. Jeg savner imidlertid Comsat Angels og Cabaret Voltaire i boksen. Men vi får høre Treebound Story - det første bandet til Richard Hawley, som ble stor på 2000-tallet. Han spiller gitar på denne singlen fra 1986.Tekst, bilder og utforming er faktisk bedre enn mye av musikken på de fire cd-ene i boksen Dreams To Fill The Vacuum - The Sound of Sheffield 1977-1988. En god del er eksperimentelt og grenser til "industrial". En rekke av låtene er tidligere uutgitt, derav flere liveopptak.

Men coverheftet har to essayer hver for epokene 1977-81, 1982-84, 1981-82 og 1984-88, og det er spekket med bilder, memorabilia, faksimiler av covere, plakater og løpesedler, samt grundige biografier for hvert band der ofte et medlem får fortelle historien. Dette er en grundig boks som vil appellere til fans av postpønk og 80-tallets rockehistorie.