I kategorien «bedre sent enn aldri», har vi nå kommet til omtalen av den nyeste plata til den fine nordnorske gruppa Resirkulert. Plata For et liv, for en dag kom i oktober 2019, men fortjener absolutt oppmerksomhet. Siden undertegnede var litt sein med å oppdage dem, kommer anmeldelsen nesten fire måneder i etterkant av utgivelse.

Resirkulert består av fem unge menn fra Storfjord i Troms. Emil Karlsen (21) på vokal og gitar, Johan Edvard Gamst-Eriksen (19) på gitar, Knut Rye-Holmboe (23) på bass, Runar Hellesø (23) på gitar/keyboard og Joakim Åsmund Hansen (19) på trommer. Et par av låtene deres har blitt listet både på P1 og P3, og det skjønner vi godt for flere av låtene er særdeles radiovennlige.

De trekker veksler på, og minner oss om, artister som Sondre Justad, Kråkesølv og Virkelig. Ikke sånn å forstå at de er rene kopister, men man kan likevel ikke unngå å tenke på disse artistene når musikken til bandet strømmer ut av høyttalerne.

For et liv, for en dag er gruppas andre album. Det første kom i 2017 og heter Du snakke for dæ sjøl.
Og man kan i høyeste grad si at gutta snakker for seg sjøl, for det er meget hørbar og fin gitarpop unggutta har laget. Det er velklingende uten å bli glatt og kjedelig, det er rett og slett popmusikk som sitter godt i øret. Tekstene, som synges på dialekt, er også meget sterke. Det er ikke mange nødrim å finne her.

Mange av låtene på albumet holder høy standard. Ta låten Papirtiger f.eks. Den er kriminelt fengende. Klingende gitarer og lalala-koring går rett i fletta og fester seg der. «Du e en tiger av papir/men vi kjenne våres pappenheimere/Du prøve å se ut som en fakir/men vi kjenne våres pappenheimere.»Det er flere gode låter på albumet. Her kan nevnes åpningslåten Huttiheita, Palass med sitt vanvittig fengende refreng, den vakkertriste pianoballaden Melding og Feil vei hvor vi får høre gitarspill i ren vest-afrikansk stil.

Ikke riktig alle låtene er av samme kanongode kvalitet, derfor blir karakteren en sterk sjuer i stedet for en åtter, men ikke la det hindre deg i å sjekke ut dette fine gitarpopbandet fra nord.

PS
Det er verdt å nevne at bandet i 2018 ble listet på NRK P1 med joiken “Áddjá”. Joiken gjorde at Resirkulert ble kåret til til "Årets unge artist" på Sámi Music Awards. Bandet skal også spille på NRK sin direktesending på samenes nasjonaldag 6.februar. Enda en mulighet til å sjekke dem ut altså. Ikke gå glipp av den muligheten!


Les mer om bandet her