I fjor kom hans beste plate så langt, skrev jeg om tredjeplaten Livet På Landet, og i år har Kåre Indrehus lagt listen enda litt høyere uten å rive med utgivelse nummer fire på like mange år. Det er fortsatt i kjent stil, men det er tydelig at Kåre Indrehus både utvikler seg og utfordrer seg selv mer enn tidligere med platen Kloke Ord For Døve Ører. Forøvrig en fantastisk bra tittel (og mine ører har ikke vært døve).

Fra tidligere utgivelser så vet man at Kåre er utrolig flink å skrive småbanale, tidvis humoristiske tekster med skråblikk på den daglige hverdagen, men man føler seg også, i alle fall undertegnede, at man er litt i samme situasjon og at mange av tekstene like godt kunne vært om meg. På årets utgivelse kommer det spesielt til syne i låtene Gå Stille I Dørene, hvor Kåre har fått med seg sambygding Egil Olsen som gjest, og på min personlige favoritt, Vise Til Far, selv om jeg ikke kjenner meg igjen i antiklimakset på den siste linjen. Og nei, jeg nevner det ikke her, du må selv lytte til låten og høre det der.

Gledelig er det også at Kåre Indrehus fortsetter å utforske bruken av forskjellige instrumenter, samt gir vokalplass til sin kone, Maria Ingrid Vosgraff Moro, på to låter. Kontrasten som deres stemmer har bidrar også på å løfte låtene de to synger i lag, der Under Din Paraply er spesielt vakker. I tillegg må åpningssporet Evig & For Alltid trekkes frem som en lavmælt, men veldig fin åpning av platen.

Avslutningsvis så føles det litt ut som jeg repeterer meg selv, gang på gang, når jeg også denne gangen sier at dette er den beste platen Kåre Indrehus har gitt ut, men sett på Kloke Ord For Døve Ører, lytt til den og du forstår hva jeg mener. Kåre Indrehus beviser at han er en viseartist helt der oppe i toppen.