Eric Burdon var vokalisten i Newcastle-bandet The Animals, som hadde stor suksess med sin r&b og rock i 1964-65. Så sluttet medlemmene én etter én, og sommeren 1966 var bare Burdon igjen. Det nye navnet ble da Eric Burdon & The Animals.

I løpet av 1967 og 1968 ga de ut fire album, hvorav hele tre kom i 1968. When I Was Young - The MGM Recordings 1967-1968 samler disse - samt ti bonuskutt (frittstående singler, singlemikser og b-sider) - i en tykk cd-boks. Coverne blir gjenskapt slik de var på vinyl, hvilket vil si utbrettcover på to av albumene. Alle er ujevne, men de har også store høydepunkter.

Eric Burdon & The Animals hadde en rekke hits, spesielt i USA. Merkelig nok har man ikke tatt med de to hitene bandet hadde på slutten av 1966: See See Rider og Help Me Girl. Boksen begynner altså i 1967 med Winds of Change, som vi her får i både stereo- og monoutgave. Stereoutgaven har hiten When I Was Young som et av bonuskuttene, mens selve albumet inneholder hiten San Franciscan Nights og noen låter med kjedelig diktopplesning. Best er den seks minutter lange raga-versjonen av Rolling Stones' Paint It Black, komplett med fiolinen til gitarist John Weider.I 1968 kom det altså tre album. Først The Twain Shall Meet, som inneholder de glimrende hitene Sky Pilot og Monterey (der Burdon forteller om Monterey-festivalen i 1967 og da de spilte der).

Every One Of Us (1968) har noen rolige, vakre låter som blir ødelagt av dialoger og monologer. Men White Houses er en god single, og vi får blues i St. James Infirmary.

Love Is heter gitaristen Andy Summers, som siden ble berømt i The Police. Her er det nesten bare coverversjoner, hvorav Johnny Cashs White Houses ble en liten UK-hit. Bandet ble oppløst da plata kom i desember 1968, hvorpå Burdon dannet Eric Burdon & War.

Boksen har også en plakat og et tykt hefte der platene gjennomgås i et kritisk lys. To av medlemmene er i den forbindelse blitt intervjuet: gitarist Vic Briggs og organist Zoot Money. Synd at ikke Eric Burdon stilte opp. Uansett er det en fryd å lese essayet om et band som virkelig levde som hippier og lot seg påvirke av tidsånden i San Francisco, hvor de flyttet i 1967.

Bildematerialet i When I Was Young - The MGM Recordings 1967-1968 er overveldende! Toppen av kransekaka er en komplett diskografi og oversikt over alle bandets konserter i disse hektiske årene. Singlecovere og labeler fra hele verden er gjengitt, og fire covere er norske.