Amanda Werne holder til i Göteborg og er frontkvinne i bandet Slowgold. Selv om hun er relativt ung (31 år) har hun gitt ut hele fem langspillere og en EP før Aska. I tillegg til å synge med klar og vakker stemme, spiller Amanda gitar som en gudinne. Hun trakterer også piano og munnspill på ypperlig vis.

Albumet starter med tittelåten Aska. Her synger Amanda Werne i ren folkemusikkstil med masse klang, bare akkompagnert av synth og piano. Man tenker på klangen og lyden i en katedral når man hører Aska. Det er mektig, drømmende og vakkert, og stemmen til Amanda kommer virkelig til sin rett på åpningslåten.

Neste låt ut er singelen En dag till som har en stødig trommebeat under Amandas fyldige og klangfulle gitarspill. At hun er stor fan av Robert Smith fra The Cure kommer ganske tydelig fram her. Det er gothisk og fint, og Amanda hviskesynger fram teksten på stemningsfullt vis.

Så følger enda en singel, og dette mener jeg er høydepunktet på albumet. Den dream pop-aktige låten Nåt er aldeles nydelig, men med en bitter undertone: «Jag har funnit andra ställer/Så jag orkar ut igjen/Där jag kan träffa mina nye venner/Dom verkar bry sig».Din hand er enda en mektig, gitardrevet låt. Tankene går i retning av The Cure sånn rundt Pornography, og det er aldri et dårlig tegn. Det siste minuttet av låten bruker Amanda og bandet til å spa ut deilige gitarriff og synthklanger.

Låten En sådan vår starter med gitarspill med reverb og twang, før stemmen til Werne etter hvert kommer inn. Som på Din hand, avsluttes låten med gitarspill som man bare kan sitte og nyte. Det er rått og følsomt på samme tid.

Slowgold og Amanda Werne avslutter albumet med enda en bittersøt låt og tekst. Ett regn inneholder den lett desillusjonerte tekstlinjen: «Jag vet at du vill elska meg/men du går hellre till en annan/och det är ok/jag har øvit på å ta et nej».

Flere burde si ja til Amanda Werne og Slowgold, for de lager sylfin, stemningsfull musikk som går rett i sjel og hjerte. Foreløpig har Slowgold bare lagt ut turnédatoer for Sverige, men vi får inderlig håpe de kommer innom Norge etter hvert. Gjør de det, er det bare å ta nærmeste fly, tog, buss, trikk eller sykkel til konsertstedet.


Sjekk ut turnédatoer her

Her kan du lese vår anmeldese av den forrige plata til Slowgold