Detroit-rapper Guilty Simpson og New Zealand-produsent Leonard Charles fant umiddelbart tonen da de møttes i 2016. Samarbeidet som The Leonard Simpson Duo skulle egentlig bare resultere i en EP, men ble heldigvis til et helt album som nylig ble sluppet via den kvalitetssterke Berlin-labelen, Jakarta Records.

Og du verden for et album rapperen og produsenten har snekret sammen! I et moderne lydbilde kobler LSD utmerket Charles’ hang til 70-tallsinspirert psykedelisk rock og acid jazz med Simpsons presise tekster og avslappa formidlingsmåte. Her møtes fortid og nåtid i en høyere enhet.

Charles, fan av blant annet Jimi Hendrix, Love og andre psykedeliske band og artister, med et tydelig hint av blues og soul, fra 60- og 70-tallet, har snoket rundt i platesamlinger og hentet fram flere groovy beats, primært fra utgivelser fra hjemlandet. Han har vært nøye med å gjøre de riktige sampler-valgene, og har helt åpenbart truffet med en slik taktikk. Det musikalske bakteppet Charles drar opp passer som hånd i hanske med Simpsons tekster og vokal. De to sammen er rett og slett en enestående kombo.

Det er stemningsfullt og behagelig å lytte til låtene til The Leonard Simpons Duo. Fullt mulig å sløve til takta, men også å få fot når Charles sine egenskaper som produsent forenes med Simpsons ærlige lyrikk, som i stor grad på denne utgivelsen handler om familie, vennskap og relasjoner.

14 spor, inkludert en intro, har duoen funnet plass til på LSD. Her er flere fengende låter med rå rytme, dyp bass og riff fra både piano og gitar. Underveis kommer det også noen små snutter som fungerer som fine avbrekk. For Simpson og Charles har laget et album. Det er en helhet her, en tanke bak, og ikke bare sanger satt sammen i tilfeldig rekkefølge. Det er derfor å anbefale at lytteren roer ned og tar seg tid til å fordype seg i det som The Leonard Simpson Duo presenterer. Ekstra oppmerksom bør man være på låter som My Inspiration, Guilty, Friends, Heavy Organ (med bidrag fra Wildchild) og Smokin´ Good. Dette er øyeblikk hvor Simpson og Charles virkelig får vist fram sitt kreative samarbeid. Storveis!

Det kan oppstå stor kunst når artister finner ut at de skal slå sine ferdigheter sammen. Charles og Simpson viser seg å være et magisk partnerskap, og bør med LSD havne høyt oppe på lista over årets hip hop-album når 2020 skal oppsummeres.