C86 er navnet på ei legendarisk kassettsamleplate som den engelske musikkavisa New Musical Express ga ut i 1986. Den hadde de mest lovende indieartistene fra det året, og har siden kommet i en utvidet utgave i cd-formatet.

Nå gir Cherry Red Records ut ei trippel cd-samling med noen av de hotteste indiebandene i 1990. Blant de 63 artistene på C90 er over halvparten ukjente for folk flest. Men det er en fascinerende reise i et musikklandskap med rock og pop som var influert av blant annet Joy Division, The Smiths, psykedelia, pønk og house.

Shoegaze var stort i 1990, og vi hører bl.a. Swervedriver og Slowdive (men ikke Ride). Grebo var en annen retning, representert med Ned's Atomic Dustbin og The Wonder Stuff (men ikke Pop Will Eat Itself). Vi får Madchester/Baggy-band som The Charlatans, Northside og Flowered Up (men utrolig nok ikke The Stone Roses, Happy Mondays og Inspiral Carpets). Hullene er altså mange, men det skyldes nok manglende lisensiering.

Vi får tidlige utgivelser med Ocean Colour Scene, Saint Etienne, Lush, Spiritualized (samt forgjengeren Spacemen 3), Manic Street Preachers, Boo Radleys, The Sundays, Heavenly og Pale Saints. Mange av låtene på C90 er hentet fra singler, alle utgitt på indieselskaper. Den står feil i coverheftet at Lee Mavers - den eksentriske lederen i The La's - sa nei til å utgi på single Timeless Melody fra bandets glimrende debutalbum.C90 er en interessant indiesamling som viser året 1990 på både godt og vondt. Coverheftet er imponerende! Det har et innledende essay som setter året inn i en sammenheng som involverer britisk politikk (Flere av låtene er anti Margaret Thatcher). Og vi får korte biografier for hvert band, med oppdatert info om hva de driver med nå.