Tidlig på 2000-tallet slapp Ephemera album på album, så ble det stille fra dem i nesten 15 år. Etter tre singelslipp i løpet av det siste året er de endelig klare med nytt album. Seasons slippes på fredag og er Ephemeras syvende album. Ifølge bandet selv handler låtene om små historier og hendelser fra livet som har gått siden sist.

- Historiene våre endrer seg jo når man blir eldre, og kanskje er låtene enda viktigere og sterkere nå enn før. Livet tar ikke hensyn, og vi opplever savn, sorg og gleder som alle andre. Vi skriver om det, vi tonesetter følelser og hendelser gjennom musikken vi skaper - og så gir vi det fra oss. Seasons er sterk sånn.

Første låt ut er den utrolig fine When the Best Ones Are Gone. Alt sitter på låta; teksten, melodien, akkompagnementet og vokalharmoniene. Det er en sånn låt jeg kan finne på å sette på repeat og lytte til om og om igjen uten å bli lei.

«Everything falls apart / Everything breaks up / Somehow you must fight / To pick up the pieces and your broken heart»

Flere av låtene på Seasons drar meg rett tilbake til tidlig 2000-tall og albumene Ephemera gav ut da. Eksempler på dette er blant annet Trouble, Magic og Hopeful. De to siste ble for øvrig sluppet som singler i fjor. Dette er Ephemera slik vi kjenner dem. Det er gode tekster og fengende melodier pakket inn i lyse stemmer og søt pop. Det er låter som man kan lukke øynene og lene seg tilbake til, og det er låter man kan danse til. Det er muntre låter som minner om varme vårdager og lyse sommerkvelder.Seasons er spilt inn i Duper Studio med bandets trofaste produsent Yngve Sætre. Ephemera har spilt inn albumet nærmest live i studio. Trommis Simen Mæhlum og bassist Per-Amund Solberg, som begge har fulgt bandet siden debutalbumet deres, bidrar også på albumet i likhet med gitarist Thomas T. Dahl og Mari Persen på stryk.

Låta The More You Give er litt annerledes enn de andre låtene på Seasons. Bassen er ekstra tydelig på denne låta, og ligger tungt i bunnen. Jeg er selv svak for de dype basstonene, så jeg synes det er innmari behagelig å høre på.

«You always want to be the best you can be / And you always want to see what there is to see / Just remember to let them deep in to your heart / All those who were there for you right from the start»

En av mine favoritter på Seasons er låta Heartbeat. Det er en nydelig, optimistisk låt, med en behagelig rytme og et fengende refreng.

« I still have a heartbeat / Hidden hopes and dreams / I still have a heartbeat / I can get back on my feet»

Siste låt ut på Seasons er låta Too Good to Be, som ble sluppet som singel tidligere i år. Den viser en mørkere side av Ephemera, og skiller seg også ut fra de andre låtene på albumet. Det er en mektig låt, mer «aggressiv» og røffere. De lyse stemmene blir en kontrast her. Størksen sier selv følgende om låta:
- Too good to be ble skrevet da jeg stod midt i en intens situasjon i livet. Store valg som måtte tas, valg som ville bety mye for veien videre. Jeg tror noe av intensiteten henger fast i låten fremdeles.

Ephemera er ikke bare trioen fra Bergen, men også navnet på en type døgnfluer. Bandet Ephemera er derimot langt fra noen døgnflue. De fikk flere priser tidligere i karrieren, og det er ikke uten grunn. Christine Sandtorv, Jannicke Larsen Berglund og Ingerlise Størksen er dyktige musikere. De vet hva de driver med, og Seasons er et solid stykke kvalitet. Det er godt å ha Ephemera tilbake.