Oppe i det kalde nord i Trømsø finnes det mye musikalsk inspirasjon. Torje Fagertun Spilde har under artistnavnet Third Attempt sluppet en håndfull av singler og EPer de siste årene som kan gå under elektronika/deep-house-sjangeren. På hans nyeste utgivelse World Is Too Loud er lyden blitt mer funky og geleides avgårde av naturlige overganger som gjør opplevelsen en behagelig en.

Dette er et album du helst skal høre gjennom uten stopp. Det er noe med å kunne lene seg tilbake og ta inn alt på en gang som gjør inntrykket så mye bedre, der den veksler mellom funk på Shift og Rotor til mer minimal techno på Longing.

Kontrastene mellom de to verdenene viser at Third Attempt kan by på flere interessante samspill mellom sjangere. Det er kanskje en familiær lyd, men det betyr ikke at World Is Too Loud ikke er verdt din oppmerksomhet.

Å bruke ordet «smooth» for å beskrive dette albumet, er ingen overdrivelse. På Transit blandes det både bass og trompet sammen med elektroniske elementer som gir den et zen-aktig intrykk. Det er når du blir fortapt i musikken at du vet at den fungerer. I midtpartiet av sangen, beveger tonene seg fram og tilbake og setter en gåtefull stemning, før det skiftes igjen og etterfølges bongotrommer og mer trompet til et mer muntert landskap.
Når det er sagt, mangler utgivelsen kanskje litt flere store overraskelser som skiller seg ut i mengden. Innen Ventil, har den typiske «smooth bass» og «chill gitar»- oppskriften allerede blitt litt brukt opp. Samtidig har du unntak som de mer drømmelandskap-aktige Laika og Mortem som er nødvendige avbrekk og tar deg vekk et annet sted og presenterer artisten fra andre sider.

Som andrealbum, har Third Attempt allerede gjort en god jobb med å blande sammen elektronisk musikk med mer organiske elementer, og samtidig opprettholde en naturlig balanse mellom dem. World is Too Loud er et deilig album som kan nytes både inne og ute. Rytmene kan til tider være vanskelig å skille fra hverandre, men samtidig er det nok mellom linjene som gjør at det er de små detaljene som blusser opp helhetens innvirkning på lytteropplevelsen og mestrer i kontinuitet.