Fire år har gått siden Will Toledo og hans Car Seat Headrest sjarmerte oss med sin skranglete indierock med utgivelsen Teens of Denial, som fortjent nok førte bandet, og ikke minst Will Toledo selv, frem i lyset. Det var en plate proppfull av gode låter som sto frem og ble værende der.

At man da som artist ønsker å videreutvikle og utfordre seg selv er ganske selvsagt, men Will Toledo har på sin nye utgivelse, den første med nytt låtmateriale siden nevnte Teens of Denial, gjort det litt vanskelig for seg selv. Noe man nærmest også kan forstå med platens tittel; Making A Door Less Open. For i forhold til tidligere utgivelser så har nok Will Toledo stengt igjen døren for noen av sine faste lyttere med denne, en overambisiøs utgivelse som spriker i flere retninger og som en helhet delvis krasjlander.

Men her finnes mange gode enkeltlåter, ja faktisk fungerer de fleste av låtene på platen veldig godt alene, men satt sammen som en helhet forsvinner dessverre mange i hverandre og man blir litt likegyldig til det som Will Toledo og resten av Car Seat Headrest her kommer med.

I utgangspunktet er jeg egentlig alltid stor fan av album-formatet, og det vil jeg fortsette å være, men ved Making A Door Less Open foretrekkes det i små doser. Doser hovedsaklig bestående av låter som Can't Cool Me Down, Martin, Deadlines (Thoughtful) og Life Worth Missing, deretter kan man slippe til Hollywood, og så får de resterende komme til litt sjeldnere.
Hør albumet her!