Shoes fra småbyen Zion i Illinois regnes av kjennere som et av de store powerpopbandene. Men de er ikke særlig kjent, tross tre album på selveste Elektra Records. Disse er nå samlet i en liten cd-boks, Elektrafied - The Elektra Years 1979-1982, sammen med hele 53 bonuskutt.

I coverheftets omfattende liner notes er det intervjusitater fra en av de tre låtskriverne, Jeff Murphy. Shoes hadde allerede i 1977 utgitt debutplata Black Vinyl Shoes på eget plateselskap. Siden prøvde de å få distribuert den på et større selskap, uten hell. Men i 1979 fikk de utgitt oppfølgeren Present Tense på Elektra. Den er full av fengende låter, tette vokalharmonier og tøffe gitarriff. Kort sagt, powerpop på sitt beste. En av låtene ble en bitte liten hit: Too Late nådde 75. plass i USA høsten 1979.Men Elektra backet ikke Shoes skikkelig opp på de neste platene, til tross for at videoer med dem ble vist mye da MTV ble lansert i 1981. Det er mye bra på Tongue Twister (1981) og Boomerang (1982) også. Disse to albumene og det første er utstyrt med demoer av alle låtene, som bonusmateriale på hver cd i boksen. Det slår meg hvor likt demoene låter sammenlignet med de utgitte versjonene. Forskjellen er at de er mindre polert. Lyden er for øvrig god, proft innspilt som demoene er av hele bandet på åtte spor.

Den 4. cd-en i boksen, Rarities, består av flere demoer (men enklere innspilt), alternative tagninger, låter som ikke kom med på albumene og fem gode liveopptak. De sistnevnte ga bandet først ut ulovlig på en kassett, Shoes On Ice, som til slutt ble utgitt som bonusdisk til et lite opplag av Boomerang.

Etter Elektra-platene har Shoes utgitt en rekke album på mindre selskaper, men de er ikke like bra som disse tre eller Black Vinyl Shoes. Det tykke coverheftet til Elektrafied - The Elektra Years 1979-1982 er spekket med sjeldne bilder og glimrende liner notes.