I 1967 var det to år siden The Everly Brothers hadde hatt en hit. De hadde fem album igjen for å fullføre kontrakten med Warner Brothers og var i villrede om hva slags musikk de burde spille inn.

Down in the Bottom: The Country Rock Sessions 1966-1968 er en trippel-cd der tittelen delvis er misvisende, for det er bare på det siste av de tre albumene der brødreduoen spilte countryrock. Vi får hele 21 bonuskutt.

I 1967 kom det to ganske forskjellige album. Det første, The Hit Sound of the Everly Brothers, er traust voksenpop og tradisjonell country. De fleste av de 12 låtene er coverversjoner, og bare Jimmy Webbs nyskrevne She Never Smiles Anymore skiller seg ut. Resten er helt greie versjoner av hits som andre artister har gjort bedre. Heldigvis er det noen godbiter blant de fem bonuskuttene, i form av outtakes og demoen til Bowling Green.Nevnte Bowling Green ble en hit i 1967 og er med på The Everly Brothers Sing. Låta ble skrevet av Phil Everlys kone og Terry Slater, som var brødrenes engelske turnébassist (og i 1985 ble a-has manager!). Slater har skrevet flere av de 12 låtene, og Don Everly står bak kremballaden It's All Over, som skulle bli en stor hit med Cliff Richard. Albumet har fått en tidstypisk produksjon som også gjelder de ni bonuskuttene (outtakes og singler). En perle der er 1968-singlen It's My Time.I 1968 kom det kritikerroste Roots, som er blitt kalt et av tidenes første countryrockalbum. Det gjelder imidlertid bare halvparten av låtene. Tittelen henspiller på at Everly Brothers vendte tilbake til røttene, ti år etter det akustiske Songs Our Daddy Taught Us, der de sang hillbillymusikken de vokste opp med. Tre steder på plata hører vi opptak fra radioshowet brødrene hadde med sine foreldre i perioden 1945-53. De gjør en rekke countryklassikere i tøffe versjoner, anført av høydepunktet, Jimmie Rodgers' 1928-hit T For Texas, komplett med fuzzgitar!Roots er et sterkt og personlig album som hadde fortjent å selge bra. Dets sju bonuskutt er også sterke. Terry Slater og begge brødrenes koner er blant låtskriverne. Vi kan lese om Everly Brothers i årene 1967-68 i denne trippel-cd-ens velskrevne liner notes.