Før Darryl Mather og Dom Mariani starta The Someloves, hadde musikerne tidlig på 80-tallet gjort seg bemerka på den australske undergrunnsscenen i band som Lime Spiders fra Sydney (Mather) og The Stems fra Perth (Mariani). Begge bandene ble nok for mange bedre kjent via den fabelaktige boksen Children of Nuggets: Original Artyfacts from the Second Psychedelic Era - 1976-1995.

Gleden er derfor stor når man oppdager at låtskriverne senere fant sammen, lagde låter og spilte dem inn under navnet The Someloves (en kort periode også som The Some Loves). Hvorfor har man ikke hørt om dette tidligere? Gleden er enda større når man hører at det de gjorde sammen er helt på høyde med tidligere meritter. The Someloves kunne lett vært plassert på Children of Nuggets med sin spreke og melodiøse powerpop. De vandrer side om side med andre storheter som for eksempel The Dream Syndicate, The Soft Boys, The La´s, The Church, The Chills, The Long Ryders og The Posies bare for å nevne noen.

Det var etter at Mather slutta i Lime Spiders og flytta fra Sydney til Perth at han traff Mariani backstage etter en The Stems-konsert. Gutta fant raskt tonen og med Mariani som rytmegitarist og vokalist og Mather som hovedgitarist, begynte de å sette sammen ideer. Etter hvert rekrutterte de bassist Tony Italiano og trommis Robbie Scorer. Dermed hadde de et nytt musikalsk felleskap gående.

Første singel, kongelåta It's My Time, kom ut i 1986, og tre-fire år senere var det glitrende debutalbumet, Something Or Other, klar for utgivelse. Plateselskapet Mushroom Records, som hadde investert mye spenn i denne skiva, droppa imidlertid en oppfølger da Mather og Mariani nekta å turnere. Resultatet ble at The Someloves forsvant fra radaren, og at duoen kort tid etterpå avslutta samarbeidet og hver for seg gikk videre med nye prosjekter.Sydney-labelen Half A Cow har heldigvis samla debuten pluss singler, b-spor og demoer på to CD-er som de nå utgir. Dette er en utgivelse som viser hvor gode Mather og Mariani var sammen. Sterke låter med en rocka beat, gitarøs, men også mer fintfølende spill, melodiøse vokallinjer og catchy refrenger. Som The Someloves leverer Mather og Mariani powerpop på sitt beste!

Disc 1 er selve albumet Something Or Other. Det er liten tvil om at det står seg som en prima utgivelse 30 år senere. Det tar ikke lang tid av åpninga Melt før man skjønner at dette er et sabla bra band som åpenbart kunne erobra verden hvis de hadde gidda å turnere og plateselskapet hadde fortsatt å investere i dem. Hva i all verden tenkte de på?

I tillegg til åpningslåta finnes det en rekke sanger på albumet som virkelig er i verdensklasse, som for eksempel Know You Now, I Didn't Mean That, Sunshine's Glove og siste låt ut, Another Happy Ending. Dette er stor popkunst!

Disc 2, som har tittelen Don´t Talk About Us: The Real Pop Recordings of The Someloves 1985-89, har et litt blanda innhold. Her er det helt store og det mer middelmådige, men aldri det direkte dårlige. Av killerspor finner vi blant anna nevnte It´s My Time, attpåtil i to versjoner, pop-balladen For The Very Last Time, en syvtommer-mix av Know You Now fra debuten, og tittelsporet som i en rettferdig verden ville blitt en stor hit.

For imens The Someloves synger Don´t Talk About Us, er det nettopp det vi skal. Vi skal snakke om The Someloves. Og vi skal lytte til det Mather og Mariani i sin relativt korte periode spilte inn. Dette er låter som fortsatt står seg svært godt og som har en tidløs sound. Takk til Half A Cow som lanserer denne bortimot perfekte reutgivelsen.