Barclay James Harvest fra Oldham i England hadde et stort år i 1971. De ga nemlig ut både klassikeren Once Again og den nesten like gode oppfølgeren Barclay James Harvest and other short stories. Sistnevnte utgis nå i en tykk boks i cd-format med 31 bonuskutt og en stor plakat fra en annonse.

På mange av låtene medvirket et lite symfoniorkester, sammen med Woolly Wolstenholmes mellotron. Woolly var en av bandets tre låtskrivere og vokalister. John Lees (gitar) Les Holroyd (bass) var de to andre. De skapte en mektig sound som slektet på The Moody Blues. Men suksess fikk de mest utenfor UK, særlig i Tyskland.

Bare de to pompøse låtene som henger sammen og avslutter albumet, The Poet og After The Day, holder ikke samme høye standard som de andre. Aller best er Medicine Man, Someone there you know og den vakre balladen Ursula (The Swansea Song). Og nettopp disse tre topplåtene får vi i hele 6 versjoner her. Live fra BBC radio, i USA-miks, i tidlige råmikser, i den nye albummiksen på disk 2 og i den nye surroundmiksen på dvd-en som utgjør disk 3.Disk 1 har de nevnte BBC-opptakene, samt fantastiske liveversjoner av to låter fra Once Again, og to tidligere uutgitte solodemoer der Lees synger og spiller akustisk gitar. Etter min mening er disse ganske ordinære.

Det er vanskelig for legfolk å høre forskjell på originalmiksen og de andre miksene. Men lyden er iallfall glimrende, noe jeg også vil si om det tykke coverheftet, som er rikt illustrert og gjengir tekstene. I dets liner notes er det intervju med arrangøren som dirigerte symfoniorkesteret. Men dessverre ikke med låtskriverne Lees og Holroyd. Wolstenholme og trommis Mel Pritchard døde dessverre for mange år siden.