Etter å ha hatt stor suksess med The Move på 60-tallet, dannet Roy Wood The Electric Light Orchestra. Men han sluttet etter debutalbumet og startet i 1972 Wizzard, som hadde en glamrockimage. De fikk kjempehits i UK med sine 5 første singler, inkludert juleklassikeren I Wish It Could Be Christmas Everyday (1973).

Wizzard ga ut to album: Wizzard Brew (1973) og Introducing Eddy and the Falcons (1974). Sistnevnte var Woods hyllest til 50-tallsrocken og teddyboy-kulturen. De 7 langhårede musikerne i Wizzard (som inkluderte to saksofonister) kledde seg deretter og utgjorde det fiktive bandet Eddy and the Falcons.

En av låtene ble en liten hit: This Is The Story of My Love (Baby), som er en fantastisk Phil Spector-pastisj. Ellers hører vi på plata innflytelse fra bl.a. Del Shannon, Gene Vincent, Paul Anka, Ricky Nelson, Neil Sedaka og Carl Perkins.Albumet ble første gang utgitt på cd i 1999, og denne utgivelsen inkluderer de samme 5 singlelåtene som bonus. To av dem ble store hits i 1974: Rock 'n' Roll Winter (Loony's Tune) og Are You Ready To Rock.

Deretter var det slutt for Wizzard. Roy Wood ga ut sitt 2. soloalbum i 1975, men vendte tilbake til bandet i 1976. Da skulle de gi ut albumet Main Street. Men plateselskapet sa nei, og det ble først utgitt i 2000. Nå er det relansert med ett bonuskutt og nyskrevne liner notes. Musikken er en slags ukommersiell jazzrock med flere instrumentalpartier.

Men det er Introducing Eddy and the Falcons som er verdt å kjøpe av de to. Da får man også gode liner notes i coverheftet, som er flott illustrert med memorabilia. Det følger også med en plakat av Wood i fargerik Wizzard-mundur.