Solomon Burke (1940-2010) hadde en rocka soulstil og influerte en rekke artister, bl.a. The Rolling Stones, Van Morrison og The Blues Brothers. Han hadde 22 mellomstore hits i USA i 1962-68, og alle de er med blant de 79 låtene på de 3 cd-ene her. Burke gjorde et formidabelt platecomeback i 2002, etter i flere år å ha viet seg til prestegjerningen igjen, og turnerte verden over (bl.a i Norge) til han døde brått i 2010.

The King of Rock 'n' Soul: The Atlantic Recordings (1962-1968) har en noe misvisende tidsangivelse, da de første innspillingene her ble gjort i 1959-60 (men de kom først ut seinere). Og den første Atlantic Records-singlen ble utgitt i 1961, Just Out Of Reach (Of My Two Empty Arms), som er en slags countryballade.

De første årene var platene inspirert av Burkes forbilde Sam Cooke, som også kom hadde bakgrunn i kirken og gospelmusikken. Men fra 1962-65 ga han ut klassikere hvert år: Cry To Me, Stupidity, If You Need Me, Everybody Needs Somebody To Love, Got To Get You Off Of My Mind og en kjempeversjon av Bob Dylans Maggie's Farm.Den siste av de tre kronologiske cd-ene har tittelen "Meet Me In Church" og har en rekke religiøse låter. Men ikke alle: Vi får blant annet noen countryklassikere og en single han spilte inn i 1968 sammen med soulstorhetene Don Covay, Joe Tex, Ben E. King og Arthur Conley. De kalte seg The Soul Clan på Soul Meeting, som dessverre ikke ble noen hit.

Coverheftet er glimrende, med omfattende liner notes ved en soulekspert, faksimiler av labeler og covere, og detaljert info om innspillingene: datoer, musikere, studioer, plasseringer på alle mulige USA-hitlister og forekomst på singler og lp-er). De tre cd-ene inkluderer fem album i sin helhet, samt låter som bare kom på single og noen alternative versjoner. Dette er en fantastisk utgivelse for soulfans!