Pilot var et av Skottlands beste popband på 70-tallet. De hadde to kjempehits produsert av Alan Parsons, og ga ut fire album av høy kvalitet. I tillegg var de fire medlemmene glimrende musikere.

Etter starten i Edinburgh i 1973 ble David Paton (vokal, bass), Billy Lyall (keyboards, vokal), Ian Bairnson (gitar) og Stuart Tosh (trommer) tildelt produsenten Alan Parsons av EMI Records. Og det ble suksess nesten med en gang! Magic greide 11. plass i UK høsten 1974, mens January, gikk til topps der vinteren 1975.Parsons' oppfinnsomme produksjon preget From The Album of the Same Name (1974) og Second Flight (1975). Men selv om de neste singlene var glimrende, ble verken Call Me Round eller Just A Smile store hits. Paton og Lyall skrev nesten alle låtene på de to albumene.

Roy Thomas Baker hadde hatt suksess med Queen da han produserte Pilots tredjealbum Morin Heights (1976). Lyall hadde sluttet, og Bairnson begynte nå for alvor å bidra på låtskriversida. Men heller ikke det albumet slo an, tross Queen-preget og de kommersielle låtene.

Så sluttet Tosh for å bli med i 10cc, og det var duoen Paton og Bairnson som lagde Two's A Crowd (1977), hvorpå Pilot ble oppløst. De to og Tosh levde de neste ti årene godt som studiomusikere, bl.a. på fast basis for The Alan Parsons Project, hvor Paton også var en av vokalistene.

Boksen The Albums gjenskaper dessverre ikke utbrettomslagene eller innerposene fra lp-ene. Men vi får totalt 10 bonuskutt fordelt på de tre første cd-ene. Dette er b-sider, en single Pilot ga ut under psevdonymet Scotch Mist i 1974 og sololåter med David Paton og Billy Lyall (som døde av aids i 1989). Ra-Ta-Ta med Scotch Mist er faktisk identisk med låta Dizzie Tunes sang i sine barne-tv-programmer tidlig på 70-tallet! Men den er opprinnelig tysk.

Boksen har et flott illustrert coverhefte der det er intervjusitater med David Paton. Og man får altså de samlede verkene til Pilot, som lagde noen av den beste britiske popmusikken i midt på 70-tallet!