Det føles som om Sverige hele tiden har hatt en eller flere store rockepoeter som synger på sitt morsmål og som vi nordmenn trykker hardt til vårt bryst. Det skjer nærmest noe med en bare en hører navn som Ulf Lundell, Thåström eller Lars Winnerback, eller om man utvider rockebegrepet litt og drar inn Håkan Hellström også. Kjære musikere som veldig mange nordmenn har et godt forhold til. Dog uten store sammenligninger med de allerede nevnte så kan man her ønske velkommen til et nytt tilskudd til gode svenske rockepoeter; Eric Palmqwist.

Men direkte ny er ikke Eric Palmqwist, han har vært i forskjellige musikalske konstellasjoner siden nitti-tallet, blant annet i Monostar og kultbandet EP's Trailer Park (som har gitt ut fem plater, det siste i 2015), og i 2019 kom hans første utgivelse under eget navn og som også var på svensk; En Halv Gris Kan Inte Gå. Denne platen følger litt tradisjonell singer/songwriter-oppbygging og selv om den var fin å høre på, så ble den også litt anonym.

Anonym er derimot ikke denne nye platen fra Eric Palmqwist. På Hej Då har han fått samlet et backingband som det virkelig rocker av, og selv om tematikken på Hej Då er av det triste og sørgmodige, tapet av kjernefamilien gjennom en skilsmisse, så er det likevel tidvis veldig lystige melodier. Ikke minst i åpningssporet Du Och Jag Mot Döden, en livlig låt i semi-Håkan Hellström-stil.

Eric Palmqwist roer det så ned på neste låt og viser sin sårbare side i Rävarnas Hav før tittellåten Hej Då gir oss innblikket i platens tematikk. Platen inneholder forsåvidt også noen små-anonyme låter, men det blir fort glemt når "støyeren" Himlen Faller Ned starter og viser rockeren Eric Palmqwist igjen. Slike låter gjør så godt!

Et riktig hyggelig bekjentskap avsluttes av først av fine Man Behöver Inte Va Död För Att Va Blå før min personlige favoritt Håller Fast Vid En Dröm Fast Den Inte Finns Kvar ebber platen ut på en slik måte at man ønsker mer fra Eric Palmqwist og håper at ventetiden på mere fra hans kant ikke blir for lang. Men enn så lenge får man sette på Hej Då en gang til, for denne platen trenger man ikke legge bort på veldig lenge.

(platen slippes 1. oktober)