Culpeper's Orchard ble dannet i København av den engelske vokalisten og gitaristen Cy Nicklin og noen dansker. De spilte en blanding av rock og folk på de to første albumene, og countryrock på det siste.

Mountain Music - The Polydor Recordings 1971-1973 er en dobbelt-cd med 30 låter. Vi får fire bonuskutt og bandets album: Culpeper's Orchard fra 1971 og Second Sight og Going For A Song fra 1972. Dessverre er toeren fordelt på to cd-er. Det hadde vært bedre å gi ut albumene hver for seg, med reproduksjoner av platecoverne.

Mens bandet på særlig det første var inspirert av The Grateful Dead, Mighty Baby, Jethro Tull og Crosby, Stills, Nash & Young, skiftet de helt stil på det siste. De hyrte Niels Tuxen (eks Savage Rose) på steelgitar og gikk over til å spille fengende countryrock.

Debuten har høy status blant fans av 70-tallsrock, og førsteutgaven selges for store summer. Musikken veksler mellom tung, proggete rock og lettere poprock med folk-elementer. To høydepunkt er Teaparty For An Orchard og Gideon's Trap, som byr på en herlig gitarsolo.Som bonus får vi en single fra 1971, et bidrag til ei dansk samleplate fra 1972 og to liveopptak fra den første Ragnarockfestivalen, som ble arrangert i Holmenkollen i 1973. Folkrockerne Satisfied Mind og Good Days ble først utgitt på albumet Ragnarock. Man kan også se Culpeper's Orchard framføre dem i filmen, med Cy Nicklin på mandolin.

I coverheftet kan vi lese om bandets historie, fortalt av Cy Nicklin og den engelske trommisen på tredjealbumet, Tom McEwan, som begge i en årrekke var bosatt i Danmark. McEwan sang dessuten tre av egne låter.