Looking through a Glass Onion - The Beatles' Psychedelic Songbook 1966-72 har en forholdsvis selvforklarende tittel. Ja, en god del av coverlåtene på denne trippel-cd-en har et psykedelisk snitt, og mange er rocka og ganske heavy. Men en god del av de 66 kuttene er popmusikk, og det eldste er fra 1965: The Hollies' lille hit If I Needed Someone.

Kriteriet er at coverartisten er britisk og at låtene er skrevet av Beatles-medlemmer. De fleste låtene er veldig kjente, men vi får også obskuriteter som One And One Is Two med Phillip Goodhand-Tait & The Stormsville Shakers (puh!) og Good Night med førkrigsstjernen Vera Lynn. Hun er eneste kvinnelige artist her ved siden av Linda Peters (mest kjent som Linda Thompson da hun giftet seg med Richard Thompson).

Plateselskapet har greid å lisensiere alle de mest kjente Beatles-coverversjonene unntatt Joe Cockers With A Little Help From My Friends (men vi får låta i hitversjonen til The Young Idea). En annen hit her er Got To Get You Into My Life med Cliff Bennett & The Rebel Rousers, hvor Paul McCartney medvirket. Det kan vi lese om i det flott illustrerte coverheftet, der hver låt og artist er grundig omtalt.De mest kjente artistene er ellers Deep Purple (pre Ian Gillan), Episode Six (med Ian Gillan), The Tremeloes, Spooky Tooth (med sin rå versjon av I Am The Walrus), The Shadows, Stone The Crows, Tomorrow, The Sorrows, Yes, Affinity og Hardin & York.

Det er høy kvalitet over de fleste beatlescoverne på Looking through a Glass Onion - The Beatles' Psychedelic Songbook 1966-72. Og en god del av dem ble ikke utgitt i albumets tidsspenn, men først i seinere tid.