Andrw Gold (1951-2011) fra Los Angeles lagde glimrende westcoast poprock på sine tre første album, som sammen med fjerdealbumet fins i denne boksen på hver sin cd. Vi får også en plakat, et tykt coverhefte med gode liner notes og alle tekstene, to bonusdisker og en live-dvd.

Han var sønn av filmkomponisten Ernest Gold, medlem av Bryndle, multiinstrumentalist, studiomusiker og turnémusiker for Linda Ronstadt før han gikk solo. Det første albumet, Andrew Gold (1975), ga ham ingen hits, men er etter min mening det beste. Han spilte nesten alle instrumentene selv. De beste låtene er Heartaches in Heartaches og Love Hurts. Vi får også et live bonuskutt.

Oppfølgeren What's Wrong With This Picture? (1976) inneholder hans største hit, den delvis selvbiografiske perlen Lonely Boy, men også tre unødvendige coverlåter. Resten er ganske bra.All This And Heaven Too (1978) er nesten like bra som debuten, anført av topplåter som den store UK-hiten Never Let Her Slip Away, Genevieve og Thank You For Being A Friend. Sistnevnte ble berømt på 80-tallet som temalåt i tv-serien The Golden Girls. Cd-en har et live bonuskutt, Endless Flight, som er bedre enn studioversjonen fra 1975.Siste album i boksen er det skuffende Whirlwind (1980), som er rocka i stil med Bruce Springsteen. Deretter dannet Andrew Gold popduoen Wax, som ga ut tre album på 80-tallet, og gjenopptok solokarrieren.

Boksen har en bonusdisk kalt "Out-takes & Unreleased Recordings": 14 låter som veksler fra det geniale (60-tallspastisjen Within A Word) til demoer og uinteressant jamming.

Den andre bonusdisken, "Live Recordings 1976/1977", er fra konserter i Los Angeles og London (BBC). Alle de 18 låtene er hentet fra albumene, men de framføres av strålende musikere og en Andrew Gold som viser seg fra en vittig side. Dessuten får vi en dvd med liveopptak fra BBC i London, 1977 og 1978, et intervju fra 1978 og 6 musikkvideoer som er av den enkel sorten.

Jeg anbefaler Lonely Boy: The Asylum Years Anthology til fans av velprodusert, intelligent poprock!