Travis var store i Norge for rundt 20 år siden, med mange radiohits og konsert i Oslo Spektrum. Men på de tre siste albumene har de ikke vært seg selv. Glasgow-kvartetten har gått i en indierock-preget retning som har fått platesalget til å synke.

Men på 10 Songs er de ofte tilbake i det kommersielle soundet som gamle fans forbinder med deres suksessår. Vi hører det på poprocklåta som åpner plata, Waving at the Window, med klangfull gitar og herlige stemninger. Enda bedre er singlen The Only Thing, som er en duett med Susanna Hoffs fra The Bangles. Vi hører både strykere og steelgitar i denne lekre poplåta.

En uimotståelig melodi har også den svevende Butterflies og andresinglen A Ghost, med sitt smittende refreng og kassegitar-intro.Ellers spiller vokalist og låtskriver Fran Healy mye piano på albumet, og det er strykerkvartett på tre låter som alle er blant de beste. Kissing in the Wind er vakker, sensuelt sunget popmusikk. Mektige strykere har også den pianodrevne Nina's Song, som byr på himmelsk koring og en akustisk gitarsolo.

Siste låt, balladen No Love Lost, avsluttes med at vi hører Healy forlate pianokrakken.

Tittelen 10 Songs får meg til å tenke på 12 Memories (2003), som er det siste virkelig gode Travis-albumet. De er ikke helt oppe på nivået fra The Man Who og The Invisible Band ennå. Men 10 Songs er i hvert fall en stor opptur etter tre skuffende plater. Travis høres nemlig ut som Travis igjen!