Den engelske singer-songwriteren Tasmin Archer fra Bradford i Yorkshire var hele 29 år da hun platedebuterte...med en popklassiker! Og Sleeping Satellite gikk faktisk til topps i UK i 1992.Hennes debutalbum er meget bra. Great Expectations har gromlåter som Arianne, Lords of the New Church og Topp 20-singlen In Your Care. Produksjonen er polert og tidstypisk tidlig 90-tall. I 1994 fulgte en ep med 4 Elvis Costello-låter, anført av Shipbuilding.

Andrealbumet Bloom (1996) har et organisk lydbilde og lite synth. Men tross høy kvalitet solgte det ikke så godt som det første. Så ble det stille fra Archer i ti år grunnet skrivesperre. I 2006 kom endelig den egenutgitte On, som ble labert mottatt. Og i de 14 årene som har gått siden da, har hun ikke utgitt noe som helst.

Heldigvis er den tredoble cd-en Sweet Little Truths: The EMI Recordings 1992-1996 stappfulle av bonuskutt. Vi får liveopptak, remikser, tolvtommerversjoner, singleversjoner, flere coverlåter og to alternative versjoner av Sleeping Satellite.

Coverheftet har gode liner notes, full diskografi og ganske få bilder. Synd at ikke Tasmin Archer stilte opp til intervju. Uansett er det låtene og den sterke stemmen hennes som er høydepunktet på denne utgivelsen.