Anders Magnor Killerud og Kristofer Mathias Staxrud aka Tape Trash har sluppet fire låter i 2019/2020, alle fire omtalt her i Musikknyheter. Nå samler de bokstavelig talt trådene og slipper låtene ut på en EP som de har kalt Not That It’s Over Now. I tillegg til singlene har de lagt på to låter slik at EPen består av i alt seks låter. EPen er utgitt på plateselskapet Furuberget.

EPen er produsert av Staxrud og Killerud sjøl, men på tre av låtene har de med seg Marius Hagen (Team Me) som co-produsent. Han har også bidratt med litt ekstragitar. Ellers har Andreas Westhagen, Morten Øby og Hallvard Bonden mikset de forskjellige låtene. Marius Egenes har mastret. En gjeng bestående av gode venner er med på vokal. Her finner vi Abel Eitland, Lydia Killerud, Kristian Grostad, Espen Kristensen og Andreas Engeseth. Thomas Meidell og Ole Torstein Hovig har lagt noen synther her og der og Tobias Heltzer spiller piano på en låt.

Singlene til Tape Trash har vakt internasjonal oppmerksomhet i nettmagasiner som Clash Magazine, The Line Of Best Fit og Festivalrykten. Det er det god grunn til, for duoen smir fram sterke låter basert på hissige gitarriff, kraftfull, energisk tromming og god vokal.Selv sier de at de er påvirket av tiden da de oppdaget musikk for alvor, sånn i 13-14-årsalderen. Målet deres er å gjenskape stemningen de fikk første gangen de plukket opp instrumentene sine. De er påvirket av indie og den norske hardcore-scenen fra først på 2000-tallet, samtidig som de helt klart har et godt øre for fengende poplåter. Disse kildene til inspirasjon har de kastet opp i blenderen og mikset sammen. Det har blitt en riktig så smakfull miks.

Tekstene bærer til en viss grad preg av nostalgi og oppvekststemninger. Det beste eksempelet på det er låten Ghost Town som er en reise tilbake i tid til oppvekst, flukt gjennom bakgårder og tomme lekeplasser og sykling inn i solnedgangen. Den handler også om å komme tilbake og komme til en fysisk og mental spøkelsesby: «Everyone is moving away from here and out of this town/this is a place that breaks you through many years/ a ghost town, we left now we talk about your ghost town».

Den første singelen Perfect Spring er en vanvittig medrivende, energisk og gitarbasert låt. Kall det gjerne indie, eller kall det hva du vil egentlig, hovedsaken er at det er en knallbra låt om å lengte ut av mørketid, angst og lavt serotonin-nivå. Stort mer fengende er det vanskelig å få det.

Også de to andre singlene If You Wanna Know og Over. holder godt nivå, mens de to tidligere uutgitte sporene ikke når helt opp til singlene. Totalinntrykket er likevel solid og godt, og så er det fint å vite at gutta kommer med en fullengder i løpet av 2021. Den musikalske framtiden ser rett og slett lys ut for gutta i Tape Trash. It's not over now.


PS. Vi kommer tilbake med et intervju med Tape Trash ganske så snart.Mer om Tape Trash her.