Trommeslager og vokalist i bandet Durand Jones & The Indications, Aaron Frazer, debuterer som soloartist med albumet Introducing... Utgivelsen er produsert av The Black Keys-frontmann Dan Auerbach, og utgis i samarbeid med hans label, Easy Eye Sound, og Dead Oceans.

Det er mange vakre øyeblikk på dette albumet. Frazer er en talentfull artist og viser fram ulike sider ved seg selv på debuten under eget navn. Tekstlig handler det i stor grad om parforhold på godt og vondt, og Frazers myke vokal passer fint med måten han formidler sin lyrikk på. Musikalsk beveger sangene seg innenfor et spekter inspirert av gospel og soul fra både 50- og 60-tallet i kombinasjon med mer moderne pop.

Auerbach har i tillegg til å produsere bidratt i utviklinga av Frazers låter, både med egen penn, men også ved å hente inn mer erfarne låtskrivere, blant anna L. Russell Brown som har vært med på å skrive den silkemyke åpningslåta, You Don't Wanna Be My Baby. Høydepunktene på albumet er likevel låter der Auerbach og Frazer har kapteinsrollen, som for eksempel den Northern soul-inspirerte Over You, småfunky Bad News og Love Is, en låt som lett kunne vært inkludert i Black Keys-repertoaret, særlig rundt Brothers-skiva. Dette er uansett låter der Frazer virkelig står fram som leken og stødig vokalist i tett samarbeid med de øvrige musikerne.

Musikerne på Introduction... består av et skikkelig stjernelag, fortrinnsvis fra Memphis Boys som tidligere har backet både Dusty Springfield og Aretha Franklin. Selv om musikerne er rutinerte og låtene henter innflytelse fra ´gammel´ soul, var ikke målet for Auerbach og Frazer å lage en retro plate. For duoen var det viktigere å sette sammen en en skive som hadde sin egen sound.

Albumet innfrir og Frazer har åpenbart en markant og personlig stil. Introduction... er en gjennomført utgivelse med en behagelig produksjon og flere habile spor. Samtidig, og i fare for å gjenta meg selv, er den Auerbachske innpakkinga når det gjelder lydbilde og låtfasong litt for gjenkjennelige med hans tidligere meritter, både som artist og produsent. Frazers utgivelse føyer seg inn i den samme formelen, men det som gjør ham hakket mer interessant, er at låtene har bedre og jevnere kvalitet, og at Frazer fremfører dem med en større grad av egenart.Følg Frazer på Facebook