Folk Songs, som ble sluppet på Reckless Records i desember 2020, er saxofonist Tore Brunborg (Masqualero, Manu Katche) og bassist Steinar Raknes (Stillhouse, Tord Gustavsen Trio) sitt prosjekt. Albumet følger opp duoens debut, Backcountry, fra 2017.

Dette er en stemningsfull utgivelse, som i Brunborgs komposisjoner, er basert på norske folketoner. Albumet inneholder elleve akustiske sanger, innspilt i Høybråten kirke i Oslo, med utelukkende Brunborgs tenorsax og Raknes´ kontrabass. Musikerne skaper en lun atmosfære, et slags drømmende univers som tar lytteren med på en vandring i åpne, naturlige landskap bortenfor byens larm, støy, trafikk og svære bygningsmasser.

Det er mediterende å høre på samspillet til Brunborg og Raknes. Måten de løfter, utfyller og utfordrer hverandre på, er vakkert utført og med timing og overraskelser. Sangene - fra åpninga Mogop, hvor spesielt Brunborg briljerer, og til avslutninga Blåkoll - har en behagelig takt, dog ikke helt uten beat, og presenteres i et minimalistisk, men likevel varmt lydbilde. På en jevnt over god utgivelse, er det Bekkesildre, Stev og Fjellsveve som fremstår som albumets beste låter.

Med Folk Songs har de rutinerte og oppfinnsomme musikerne laga et andektig album som virker beroligende på lytteren. Det er kjærkomment i ei foruroligende tid.