Al Stewart hadde holdt på i ti år da han fikk sitt kommersielle gjennombrudd i 1976 med Year of the Cat. Alan Parsons produserte både den, forgjengeren og oppfølgeren.

Men ikke 24 Carrots fra 1980. Stewart var medprodusent, og formelen var den samme som på suksessplatene: Visepop/viserock med intelligente tekster, innspilt med fullt band. En kontrast til siste halvdel av 60-tallet, da Stewart var en del av det akustiske visemiljøet i London. Men her er produksjonen kanskje i glatteste laget.

Albumet solgte bra, spesielt i USA, men inneholdt ingen store hits. Det er høy standard på låtene, anført av singlene Midnight Rocks (24. plass i USA) og Paint By Numbers.Denne remastrete utgaven har to bonusdisker og liner notes som er basert på et ferskt intervju med Al Stewart selv. Disk 2, "The Demo Sessions", inneholder 8 demoer - de fleste med band. Men to av dem er instrumentaler, og tre låter kom ikke med på 24 Carrots: Jackdaw ble første gang innspilt i 1969, The World Goes To Riyadh dukket opp på et livealbum i 1981, mens Ringing of Bells trolig gjør sin debut her.

Den tredje cd-en, "Live at the Hammersmith Odeon", ble tatt opp i desember 1980 og gir oss to låter fra det ferske albumet, men også klassikere som The Year of the Cat, On the Border og Time Passages. Han blir kompet av backingbandet fra plata, Shot In The Dark, som i 1981 ga ut sitt eget album.

Hele 16 bonuskutt gjør denne cd-utgivelsen til et essensielt kjøp for fansen. Coveret har forresten et artig ordspill som ikke alle har fått med seg: Det står skrevet med tusj 24 Parrots. Men det er en strek over p-en, som har en c over seg. Dermed blir det carrots!